https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=advertise
https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=donate


Алпиниада "Северен Джендем"

Новини - България | Алпийско катерене

11.01.2024 08:59 npetkov, 1 коментар

На 6 и 7 януари се състоя традиционната приятелска алпиниада "Северен Джендем", която има половинвековна история. Всяка зима тя събира в сърцето на Стара планина алпинисти от цялата страна. Организирана е от алпийския клуб при Училище за планински водачи в с. Черни Осъм, съвместно с Община Троян. Тази година участваха 15 души от Велико Търново, София, Троян, Елена, Плевен и Стара Загора.“Пет свръзки атакуваха три тура в Северен Джендем, две от които излязоха успешно от туровете. Високите температури създадоха крайно неподходящи условия за катерене. Въпреки това, алпинистите останаха изключително удовлетворени от катеренето в Джендема. Една от свръзките катереше за първи път в района, от което ще им остане дълъг и траен спомен. Имахме намерението да доекипираме един от напоследък популярните маршрути, тур “Ехо”, но условията не позволиха. Алпиниадата се проведе в базата на ПСС-Троян, на които благодарим за подкрепата”, каза пред БНР Милен Джановски, един от организаторите.
Снимка: Милен Джановски
 
 
  1. Алпиниада Северен Джендем

    Важно уточнение.

    Алпиниада "Северен Джендем" все още не се е състояла! На Милен Джановски събирането не е въпросната алпиниада, макар да носи същото име (приятелска алпиниада Северен Джендем), което може би не е коректно. Иван Мутафов (човекът който организира проявата след смърта на Минко Занковски) каза, че тази година алпиниадата ще се проведе на 23-25 февруари. Та предстои :)

Добави коментар
Запазените марки в този сайт са на собствениците им. Авторските права на коментарите, статиите и снимките са на изпратилите ги, всичко останало © climbingguidebg.com. Използването без позволението на авторите е незаконно. Отпечатването е разрешено само за собствена употреба.
eshop.climbingguidebg.com  | esoft.cmstory.com/