https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=advertise
https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=donate


Паяците от Леко с премиера в Патагония

Новини - Светът | Алпийско катерене

02.01.2024 10:30 npetkov, Коментари

Италианският алпийски клуб обяви подробности за премиерното изкачване в Патагония, осъществено в края на миналия месец от двама от именнития клуб “Паяците от Леко” Паоло Мараци и Лука Скиера. На 24 ноевмри, както вече сме съобщавали, те достигнаха връх Cerro Nora West, по неизкачвания му дотогава Западен ръб.

 В Чили с тях беше и Джовани Онгаро, в ролята на фотограф, и Андрея Карета. Мараци и Скиера са се движили до края на ледника заедно с другите двама души, а после са продължили нагоре сами. Нарекли са новата линия “Zenin” (6a+, M6+, 900 м) в памет на загиналия член на “Паяците” - 79-годишният Марио Конти, уточнява Planetmountain.com. Италианската легенда Конти, известен с прякора си Zenin, изчезна по-рано същия месец в гората близо до дома си и така и не беше открит от спасителните екипи. Преминаването на новия маршрут е отнело на Мараци и Скиера 8 дни, от които 7 са били за подхода в едната посока.
Южната стена на Cerro Nora Oeste, © Paolo Marazzi / Luca Schiera
 

Още няма направени коментари.

Добави коментар
Запазените марки в този сайт са на собствениците им. Авторските права на коментарите, статиите и снимките са на изпратилите ги, всичко останало © climbingguidebg.com. Използването без позволението на авторите е незаконно. Отпечатването е разрешено само за собствена употреба.
eshop.climbingguidebg.com  | esoft.cmstory.com/