https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=advertise
https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=donate
Printer page
https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=donate

МАРШРУТ 9
Изкачвания - 0 Добави изкачване Добави снимка Подкрепи ни!
7,A0 трад ***
Първо изкачване: 1964 г. - Иван Вълчев и Георги Петров
До началото на тура се стига по пътека P2. Турът започва от общата първа площадка, на „Коварния“ и„Крали Марко“, в дясно от „САИ“, има 3 анкера.Номер: 9
Екипиране:
Необходим инвентар: комплект клеми и френдове BD 0.3-3, няколко дълги примки за тавана
1-во въже: Тръгва леко на ляво, след което централно по плочата под тавана. Осигуровките по плочата са на стари клинове, няма място за джаджи. Има вариант по винкел в ляво от плочата с по-добри възможности за осигуряване.Площадка под тавана в началото на цепката, на един анкер и джаджа.
2-ро въже: По цепката на тавана изкуствено (А0), има няколко стари клина, влизат малки френдове 0.75, 0.5, 0.4 на BD. На излизането от тавана има анкер, следва красива плоча с цепки, линията върви леко надясно,има стари клинове. Излиза се на удобна тераса, площадка на скални клинове и джаджи.
3-то въже: Право нагоре, последният надвес преди излизането се заобикаля от дясно.Излиза се на ПСС клин.

Връщане: По пътеката P1


Катерачни обекти в България Г. Щерев, М. Златанов, стр. 113:
Има общо начало с тур Дружба. По цепката на гладка плоча и по труден наклонен пасаж се стига на големия надвес, който се преодолява с помощта на много клинове. Преминаването на тура изисква добро сработване между партньорите в свръзката и отлично манипулиране с инвентара и съорженията. Тур Таванът е от IV-а категория на трудност с пасажи от V-а категория.Има общо начало с тур Дружба. По цепката на гладка плоча и по труден наклонен пасаж се стига на големия надвес, който се преодолява с помощта на много клинове. Преминаването на тура изисква добро сработване между партньорите в свръзката и отлично манипул

Катерачни обекти в България Г. Щерев, М. Златанов, стр. 113Ако тази информация ти е била полезна - подкрепи ни!


Снимки 
 | Добави снимка
Още няма изпратени снимки.


Още няма направени коментари.

Коментари се правят само от регистрирани посетители. Регистрирайте се или влезте.

Запазените марки в този сайт са на собствениците им. Авторските права на коментарите, статиите и снимките са на изпратилите ги, всичко останало © climbingguidebg.com. Използването без позволението на авторите е незаконно. Отпечатването е разрешено само за собствена употреба.
eshop.climbingguidebg.com  | esoft.cmstory.com/