https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=advertise
https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=donate
Printer page
https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=donate

МАРШРУТ 10
Изкачвания - 0 Добави изкачване Добави снимка Подкрепи ни!
7 | 6b | 5.10d трад **
Първо изкачване: 1959 г. - Стефан Пасков и Георги Имов
Началото на тура е от големият камък до заслона.Номер: 10
Екипиране:
Необходим инвентар: комплект френдове BD от 0.3 до 3, може и една 4-ка
1-во въже: Тръгва от камъка по леко надвесен пасаж и заобикаля малкото таванче от ляво. Продължава по хубава цепка и излиза през цепката леко наляво. Следва кратък надвесен пасаж и излизане до пътека P2 по лесни пасажи. Площадка на 3 анкера.
2-ро въже: Тръгва в дясната част по винкела. Има скални клинове за ориентир. Няколко метра преди тавана се траверсира надясно през X образен релеф. Продължава се по плочата нагоре до достигане на площадка от клинове в ляво от ламаринената къщичка. 3-то въже се включва в това на тур „Ретро“.

Връщане: По пътеката P1


Катерачни обекти в България Г. Щерев, М. Златанов, стр. 113:
1959 г. - Трасиран е в централната част на масива. До основата му се стига по тревистия пояс, който пресича скалите. Началото е винкел с малки, но устойчиви хватки и стъпки. След прехвърляне надясно, като се използува ролплъгов клин, се катери по надвесна плоча, особено трудна в горния си край. Навлиза се под голям надвес, който се траверсира по наведени плочи. След трудно прехвърляне се катери по ръб с удобни хватки и стъпки. Достига се подходяща площадка. Диагонален траверс по мъхести плочи извежда до тур Бузлуджански конгрес, по който се излиза в горната част на масива. Тур Дружба е от IV категория на трудност.
( Реално описанието в старата книжка с катерачни обекти е на второто въже на тура. Неизвестно кога е добавено 1во въже започващо от покрива на заслона и името е променено на Крали Марко.)

Катерачни обекти в България Г. Щерев, М. Златанов, стр. 113Ако тази информация ти е била полезна - подкрепи ни!


Снимки 
 | Добави снимка
Още няма изпратени снимки.


Още няма направени коментари.

Коментари се правят само от регистрирани посетители. Регистрирайте се или влезте.

Запазените марки в този сайт са на собствениците им. Авторските права на коментарите, статиите и снимките са на изпратилите ги, всичко останало © climbingguidebg.com. Използването без позволението на авторите е незаконно. Отпечатването е разрешено само за собствена употреба.
eshop.climbingguidebg.com  | esoft.cmstory.com/