https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=advertise
https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=donate
Printer page
https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=donate

МАРШРУТ 18
Изкачвания - 4 Добави изкачване Добави снимка Подкрепи ни!
6+ | 6a | 5.10a трад ***
Първо изкачване: 1959 г. - Георги Имов и Димитър Бислимов
Турът се намира отляво на спортния маршрут "Батман". Има надпис "ЕЛ-а".Номер: 18
Екипиране:
Необходим инвентар: Примки и 2-3 малки джаджи BD 0.4,0.5
Това е един от най-популярни турове на „Бряновщица“.
1-во въже: Върви във винкел. ВАЖНО: Първите 15 метра, до установката за начинаещи, е екипирана с лепени клинове, нагоре тура НЯМА лепеняци, продължава със скални клинове, болтове и др. Около 15-тия метър има лек надвес (около 2 метра ), който може да се избяга в ляво. След още 10-15 метра по винкела се стига до площадка на скални клинове.
2-ро въже: Траверс надясно след което нагоре по ронлив участък до достигане на тавана. Акробатично прехвърляне надясно по ръба на тавана до площадката е на скален клин и болт.
3-то въже: След втория болт се катери в ляво по пасажи ( 3 категория ) до началото на винкел. За самия винкел са необходими 1-2 млаки френда 0.5, 0.75. Преди края на винкела се излиза наляво и се катери още няколко метра до края на масива площадка на ПСС клина.

Връщане: По пътеката P1
Назован е така заради формата.

Катерачни обекти в България Г. Щерев, М. Златанов, стр. 114:
Намира се надясно от тур Бузлуджански конгрес. Започва с неясно очертан винкел. Достига се надвесен участък, за преодоляването на който е нужна стълбичка. По нов винкел с нестабилни хватки и стъпки се излиза на удобна площадка. Следва диагонално преминаване надясно до основата на таван, където има малка, но удобна площадка. Траверсира се по външния край на тавана надясно. От удобна площадка се стига на труден пасаж, където има забит ролплъгов клин и след преминаване наляво по мъхести плочи се стига на наведен винкел. По неконкретизиран участък се достига връхната част на масива.

Катерачни обекти в България Г. Щерев, М. Златанов, стр. 114Ако тази информация ти е била полезна - подкрепи ни!


Снимки 
 | Добави снимка
Още няма изпратени снимки.


Още няма направени коментари.

Коментари се правят само от регистрирани посетители. Регистрирайте се или влезте.

Запазените марки в този сайт са на собствениците им. Авторските права на коментарите, статиите и снимките са на изпратилите ги, всичко останало © climbingguidebg.com. Използването без позволението на авторите е незаконно. Отпечатването е разрешено само за собствена употреба.
eshop.climbingguidebg.com  | esoft.cmstory.com/