https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=advertise
https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=donate
Printer page
https://www.climbingguidebg.com/cdb.php?f=donate

СЕКТОР
Изкачвания - 0 Добави изкачване Добави снимка Подкрепи ни!
  
МаршрутUIAAFRДължина***КатеренеИнвентарЕкипиране/ИзкачванеИзкачвКоментариСнимки
Общо: 010000000÷0000
Снимки | Коментари | Местоположение | Описание | Подход


GPS точка: 41.79474,23.39252 Връх Котешки чал 

Надморска височина: 2715 m
Вид маршрути: алпийско
Терен: варовик
В северна посока от връх Бански Суходол се отделя, назъбен скален ръб, наречен Котешки чал. На изток той се огражда от циркуса на Бански Суходол, а на запад склоновете му се спускат почти отвесно към циркуса на Баюви дупки. В долната си част ръбът се разклонява единият му клон се спуска на запад и свършва при Баюви дупки, а другият продължава в североизточна посока и се съединява с връх Дунино куче.
Източната стена на върха представлява интерес за алпийски изкачвания. Изкачванията се предприемат по ясно очертани ръбове. Конкретизирани маршрути няма. Всяко изкачване е от 3а категория. За предпочитане са зимните изкачвания.


 Източник: https://www.bg-tourinfo.com/vihren258.htm

До източната стена на Котешки чал се стига най - удобно от хижа Яворов,по добре очертана пътека в югоизточна посока се пресича ръба на Каменитица. Преминава се Каменитишкият циркус по зиданата пътека. След това по стръмни сипеи се прехвърля билото на Средоноса и се навлиза в девствения циркус на Баюви дупки. От тук в източна посока се стига до стената на Котешкия чал.
Стената е лесно достъпна и от х. Вихрен по пътеката за стената на Кончето.Ако тази информация ти е била полезна - подкрепи ни!


Снимки 
 | Добави снимка
Още няма изпратени снимки.


Още няма направени коментари.

Коментари се правят само от регистрирани посетители. Регистрирайте се или влезте.

Запазените марки в този сайт са на собствениците им. Авторските права на коментарите, статиите и снимките са на изпратилите ги, всичко останало © climbingguidebg.com. Използването без позволението на авторите е незаконно. Отпечатването е разрешено само за собствена употреба.
eshop.climbingguidebg.com  | esoft.cmstory.com/